05 October 2012

I think, everything was settled down!

Assalamualaikum..

Kembali menghupdate. Jumaat today.. Sekolah pun singkat je masa. Tak sempat nak pompang2 kat student, tetiba loceng bunyi, berlari hangkut beg menuju ke pagar sekolah, sampai terlupa nak cakap Bye cikgu ! Terima Kasih, lagi lah jangan kau mimpi. Budak- Budak T_____________T.

So, takpe. itu kisah tengahari tadi. Ini kisah malam ini. Sebelum aku berkeluh kesah nak pergi camping Ahad ni di Bukit Rengit, Institut Biodiversiti, di bawah Program , SAMBUTAN TAHUN KELAWAR. what? *weird*. Kelawar pun ada sambutan2 bagai? Huhu. Takpe, tunggu je ahad ni. Oh ya, 3 hari ok. Wahai belog, do miss me yar ^^.

Al-kisahnya malam ini, aku tengah melayan Youtube..Lawak Ke Der disamping melunaskan kerja-kerja sekolah yang tak pernah habis2.. Tetiba, dikejutkan dengan satu panggilan telefon. Eh tak la sampai terkejut sangat. hover. Tengok nama caller, aku macam terkesima... Dah berbulan2 dan i think almost a year kot, we're not contact each other.. Aku pun dah macam ingat2 lupa.. Huhu.. Lama mata aku terpaku pada skrin hp tu.. Aku biarkan berdering, and at last aku tekan button answer.

'Assalamualaikum...' - caller

''Err..ye. Waalaikumsalam" - aku

'Kenal lagi?'

 "Ermmm.. ye kenal.."

Bla..Bla..Bla...


Perbualan kami berkisar tentang kehidupan masing-masing sekarang ni. And about the past, we decided untuk lupa kan aje.. Yup..tak guna nak ungkit kembali.. Dah sembang kejap, then end of with this word..

'Taking care, kirimsalam dekat ur boyfriend.. Assalamualaikum.."

Persoalannya, siapakah gerangan si caller ini? Ex? Oh no! This guy was one of my friend. DULU. Why dulu? So sekarang apa status? Huhu.. Yeah, dulu dia kawan aku. Kawan terbaik aku. Kami rapat. Dia baik. Sangat baik. And aku sangat senang punya sahabat sepertinya.

But, entah macamana.. satu hari, badai melanda. Huhu.. Kami terputus sahabat. Sebab? Aku malas nak cerita. Benda dah lama.. And start from that day, aku ignore segala2nya tentang dia. Cuma 1 sahaja, FB. Aku tak sampai hati nak remove dia.. Sebab kami kawan. Bukan pasangan kekasih. Maka, aku tak lah kejam nak buang dia terus. So, dari situ lah dia tengok perkembangan aku..katanya.

And tadi, bila dia call semula, aku agak terkejut. Eh, muncul balik? Tapi, aku rasa aku dah bersedia untuk memulihkan keadaan, lantas aku jawab. Alhamdullilah.. i think everything was settle down.. Hopefully, dia pegang pada janjinya, untuk pulihkan semula keadaan.

So, itu sahaja ceritanya.. Persahabatan kami aku harapkan berkekalan. Lagi pulak, kami dah berkawan lama.. lebih 3 tahun rasanya.. Dia pun dah kahwin, dah ada anak pun.. Takkan wujud soal hati dan perasaan dalam persahabatan ini. Yang ini, aku berani jamin. Selagi namanya KAWAN, sampai mati kawan. Ini prinsip aku. Unless, aku dah rasa, aku memang betul2 nak move on, maka aku akan buang kawan aku. Kejam kan? Memang pun. Sekian.


Kepada si caller tadi, i hope after this takkan timbul lagi masalah macam dulu. Kita kawan.. sampai bila2 pun kita tetap kawan. Thanks sebab call i tadi, and even u said u just cuba nasib, sukacita i bagitau...nasib u baik today. :) Take good care of ur beloved wife and son. I pray all the best for u and May Allah bless our friendship.





















* Berkawan biar beribu, berkasih biar satu. - dah tak relevan.















Bye!

2 comments:

noor ain said...

nak tau.. nak tau.. sapa?? haha

Yeah, saya! said...

eh..kan aku dah state kat atas tu.huu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...